Jennys Luksus Lagkage

Bund og låg:

v     4 æggehvider

v     175 gr. sukker

v     1 spsk. kartoffelmel

De 4 æggehvider piskes stive, tilsæt sukker og pisk helt stift. Rør forsigtigt kartoffelmelet i.

Smør dejen ud til bund og låg på bagepapir, tegn evt. omrids af det fad, du vil servere desserten i. Så er du sikker på, at bund og låg passer til fadet.

Bag ca. 30 min. ved 175 grader.

 

Fyld:

v     fløde

v     creme fraiche

v     æbler

Pisk fløde og creme fraiche helt stift. Skræl æblerne, skær dem i små tern og bland dem sammen med fløden og creme fraichen.

 

 

 

 

Karamel:

v     60 gr. flormelis

v     2 spsk. sirup

v     2 dl. fløde

v     1 tsk. vaniljesukker

Bland alle ingredienser sammen og kog forsigtigt til en klæbrig masse.

Hæld udover låget, mens karamellen stadig er varm.

 

Kagen sættes i køleskab et par timer. Kan med fordel laves dagen før.

 

Jennys chokolade-mousse lagkage

v     1 pak. mørk lagkagebund

v     ¼ l. fløde (skal piskes helt stiv)

 

Marengsbund:

v     3 æggehvider

v     150 gr. sukker

Piskes helt stift og form til en bund på bagepapir (tegn evt. omrids af den skål / fad, kagen skal serveres i på bagepapiret, så bunden passer til skålen / fadet. Siderne skal være mindst 5 cm. høje.)

Bunden bages ca. 40 min. ved 150 grader.

 

Creme:

v     4 pasteuriserede æggeblommer

v     4-5 spsk. flormelis

Piskes sammen

v     50-100 gr. kogechokolade

Smeltes og piskes sammen med æggeblommerne og flormelis

Piskes sammen

v     ¼ l. fløde

Piskes helt stiv og blandes sammen med ægge-blommerne, flormelis og kogechokoladen

 

 

 

 

Sådan lægges lagkagen sammen:

 

Først lægger du den færdigkøbte lagkage i bunden af fadet / skålen.

Derpå smører du et lag fløde.

Derefter skal der et lag creme på.

Derefter marengsbunden.

Så igen et lag fløde.

Så afslutter du med resten af cremen øverst.

 

Kagen bliver bare bedre af at stå mindst én time i køleskabet – den må gerne laves dagen før, hvis den bliver opbevaret i køleskab.